Ловци ЛУ “Варда“ из Рудог у лову код побратима у Срему

Почетак новембра ловци из Рудог традиционално резервишу за одлазак у посјету и заједнички лов код својих побратима у Сремском Јарку. Ловачко удружење “Варда“ Рудо и ловачко друштво “Сремац“ из Јарка побратимили су се сада већ далеке 1986. године. Те године Рудо и Сремски Јарак учествовали су у емисији “Знање имање“ коју је водио легендарни Захарије Трнавчевић. Од тада је прошла тридесет и једна година, а везе ловаца-побратима не да се непрекидају, већ постају још јаче.

На зборном мјесту код ловачког дома поред ријеке Саве окупили су се ловци свих генерација.

Илија Дробњак из Рудог дошао је са својим унуком. “У Срем долазимо редовно. Мој унук је трећа генерација ловаца који долазе у посјету и настављају дружење које смо започели ми стрији.“ – истиче он.

Након што су се и домаћини и гости окупили организован је заједнички доручак. Јутарња магла се брзо разишла, а сунце је засијало на источном дијелу хорзонта обећавајући прелијеп дан за ово доба године. Уз сремачке специјалитете стари пријатељи су се присјећали заједничких доживљаја и анегдота из претходних ловова.

По завршетку доручка, предсједник сремачких ловаца Милан Ковачевић поздравио је све присутне. Најприје, поменуо је све ловаце који више нису у ловачком строју. Пошто су саопштена правила везана за начин одстрјела зеца и фазана, Ковачевић је побратимима пожелио пуно успјеха у лову уз поздрав “Добар поглед!“.

Ловци су се распоредили у стријелце и лов је отпочео. Након пређених 10 километара по сремачким њивама и тешко приходном старом орању сви гости су имали по једног зеца у ранцу.

Предсједник ЛУ “Варда“ Рудо Драган Павловић рекао је да је гостопримство домаћина на веома високом нивоу као и сваке године. “У Срему се осјећмо као код своје куће. И поред лоших прогноза, временски услови су били идеални за лов и дружење. Наравно, са нестрпљењем чекамо мјесец децембар када ће Руђани угостити Сремце.“ – истакао је Павловић.

Након краћег предаха, побратими су се окупили у просторијама ловачког дома гдје су вечерали и дружили се до касно у ноћу у пријатној атмосфери.