16. куп Републике Српске у ловном стрељаштву: ЛОВЦИ ДОКАЗАЛИ ДА СУ ОДЛИЧНИ СТРИЈЕЛЦИ

Трново је још једном показало да посједује изузетне капаците за организовање ловно-спортских активности. Предивна природа, близина насељеног мјеста, потребна инфраструктура и љубазност домаћина пружили су изванредне услове ловцима – стријелцима који су се такмичили на шеснаестом по реду Купу Републике Српске у ловном стрељаштву.

Такмичење је отворио први подпредсједник Ловачког савеза Републике Српске и предсједник Савјета Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић, при чему је истакао значај оваквих активности за ловце и Ловачки савез. Такмичаре и публику на церемонији отварања поздравили су и Ненад Мишовић в.д. начелника општине Трново, Мирослав Лучић предсједник скупштине града Источно Сарајево, Маринко Божовић начелник општине Источна Илиџа који су посебно нагласили значај ловног туризма за Сарајевско-романијску регију. Ловцима је “добар поглед и мирну руку“ пожелио и предсједник комисије за ловно стрељаштво ЛСРС Цвјетко Бјеличић.

Куп се по први пут организује у двије дисциплине. Такмичење је почело у суботу гађањем летећих мета у дисциплини трап. У недељу изутра гађане су непокретне мете срндаћа из карабина, а затим је настављено “друго полуврјеме“ ловачког трапа. Конкуренција у обје дисциплине је била изузетно јака, те се побједници нису знали до краја купа.

На највиша постоља у дисциплини непокретна мета срндаћ попели су се:

  1. Симић Драгиша, члан ЛУ “Семберија“ из Бјељине са 40 поена,
  2. Гргић Чедомир, члан ЛУ “Игман“ из Источне Илиџе са 35 поена и
  3. Пурић Бранислав, члан ЛУ “Семберија“ из Бјељине са 28 поена.

 

У дисциплини летеће мете најбољи појединци били су:

  1. Милошевић Слађан, члан ЛУ “Семберија“ из Бјељине са 31 поена,
  2. Билић Дејан, члан ЛУ “Срндаћ“ из Станара са 28 поена и
  3. Пуљановић Миленко, члан ЛУ “Мотајица“ из Дервенте са 24 поена.

 

Екипно прва три мјеста заузеле су екипе:

  1. ЛУ “Мотајица“ из Дервенте (Пуљановић Миленко, Пуљановић Милан и Лишчић Дарко) са 121 поена,
  2. ЛУ “Семберија“ из Бјељине (Симић Младен, Симић Драгиша и Мићић Саша) са 117 поена и
  3. ЛУ “Борик“ Прњавор (Мијоданић Душко, Буљић Владимир и Љубојевић Славиша) са 115 поена.

 

Медаље и пехаре најбољим појединцима и екипама уручили су предсједник Савеза Саво Минић и потпредсједник Стеван Драшковић. У свом говору предсједник ЛСРС честитао је побједницима и истако да ће Савез подржавати развој ловног стрељаштва на територији цијеле Републике Српске.

Овогодишњи Куп Републике Српске у ловном стрељаштву, који је по први пут одржан у двије ловно-стрељачке дисциплине без повећања трошкова Савеза, завршен је заједничким ручком.