Na području Lovačkog društva „Trebević“ pronađeno meče

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi Lovačkog društva „Trebević“ iz Istočnog Sarajeva pronašli su meče na području Petrovića, na rubnim dijelovima Grada Istočno Sarajevo, potvrdio je Srni lovac Ognjen Gengo.
„Meče sam pronašao sinoć i prevezli smo ga do Veterinarske ambulante `Vetanova` u Istočnom Novom Sarajevu. Veterinari su se borili za njegov život jer su ga napali insekti i paraziti“, rekao je Gengo.

On je potvrdio da su na terenu policija, lovočuvar i članovi Lovačkog društva „Trebević“, jer postoji sumnja da je meče napušteno i da je mečka žrtva krivolova.

„Prema iskustvu starijih lovaca i prema onom što nauka kaže, mečka samo prisilno napušta svoje mlade. Postoje indicije na krivolov, ali još nema konkretnih dokaza. Policija radi svoj posao i svi su obaviješteni“, kaže Gengo.

Pronađeno meče se trenutno nalazi u Veterinarskoj stanici na liječenju, a Lovačko društvo „Trebević“ će se u skladu sa zakonom zalagati da bude bezbjedno udomljeno.

„Držaćemo se isključivo onog što zakon nalaže i boriti se da mu nađemo dom. NJegovo puštanje u prirodu bilo bi, prema našem mišljenju, loše po njega, jer će vremenom navići na ljude, što bi moglo imati loš ishod“, istakao je Gengo.

On je napomenuo da će u skladu sa zakonom biti obaviještene nadležne institucije, koje će odlučivati o sudbini pronađenog mečeta.

„U svakom slučaju svi težimo da mu se nađe pravi dom. Moja lična želja je da to bude na području Istočnog Sarajeva“, dodao je Gengo.